hjhuhdu

Westeneng’s Koel- en Fruitbedrijf

Met passie en aandacht wordt in onze boomgaarden in Bunnik het lekkerste fruit geteeld. Jacob komt uit een echte fruittelers familie. Zijn roots liggen op de Tolakkerlaan in Zeist, Fruitbedrijf Westeneng. Met steun van vader Westeneng is hij begonnen met het koelen van fruit. Daarna werd de stap naar teelt gezet. Eerst door het pachten van een boomgaard in Bunnik. En daarna werd het bedrijf snel uitgebreid aan de Achterdijk in Bunnik. Het bedrijf is nu 30 hectare groot.

We telen 20 hectare Conference peren voor de handel naar binnen en buitenland. Daarnaast telen wij kersen, appels en aardbeien voor de rechtstreekse verkoop aan de consument.

Westeneng’s Koel- en Fruitbedrijf
………………………………………………

Contactpersoon:
Jacob Westeneng
06-53258861
………………………………………………

Email:
jacob@krommerijnfruit.nl

Specialiteit: Peren en Kersen

Peren zijn onze specialiteit. Het belangrijkste zijn de conference peren. De nummer 1 peer van Nederland. Daarnaast telen we de perenrassen Sweet Sensation, Beuré Alexander Lucas en stoofperen. Al ons fruit wordt op een mileubewust geteeld met aandacht voor de natuur.

Dit fruit wordt bij ons geteeld:

  • Conference
  • Beuré Alexander Lucas
  • Sweet Sensation
  • Stoofperen
  • Zomer peren
  • Appels
  • Aardbeien
  • Kersen
  • Pruimen

Ambacht, Duurzaam en Millieubewust is ons motto!

Project Modernisering van de gewasbescherming op ons fruitbedrijf (17.654.000.030)

In 2018 zijn we gestart om de gewasbescherming op ons bedrijf te moderniseren. We willen hiermee klaar zijn voor de toekomst. En zo min mogelijk milieu belastend werken. We hebben daarvoor een nieuwe 3 rij-ige boomgaardspuit aangeschaft met 99,7% driftreductie. Door middel van het VLOS systeem en spuitcomputer kan er heel gericht gewerkt worden. Voor deze boomgaard spuit staat een Fendt Vario TMS. Op de plek waar we de boomgaardspuit vullen hebben we een milieuvriendelijke vul- en spoelplaats gemaakt. Het is een afgesloten opvangbak bij de spuitvulplek voor het opvangen van restwater van de boomgaardspuit plus recirculatiesysteem met biofilter.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht met de inzet van POP3 gelden.

hjhuhdu

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

hjhuhdu

hjhuhdu

hjhuhdu

Koelhuis

Een van de pijlers onder ons bedrijf is het koelen van fruit. In oktober 2015 is het koelhuis aan de Tolakkerlaan in Zeist afgebrand. Nu wordt er een nieuw koelhuis gerealiseerd aan de Achterdijk in Bunnik.

We koelen ons fruit bij lage temperatuur op ULO – Ultra Low Oxygen. Daardoor zijn we in staat om nagenoeg jaarrond fruit te leveren aan de handel én te verkopen aan de consument op ons eigen bedrijf in Plattelandwinkel de Achterdijk.

Koelruimte nodig?
Heeft u koelopslag nodig? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Alle cellen zijn geschikt voor zowel ULO- als mechanische bewaring, met temperaturen van 0 tot 5 graden. Onze koelruimtes zijn met name geschikt voor het bewaren van fruit voor langere periodes, maar in overleg ook korter of voor andere verse producten.

Neem voor informatie contact op met: Jacob Westeneng 06-53258861

hjhuhdu

Kromme Rijn Fruit: Peren, Appels, Pruimen, Aardbeien en Kersen

Verkoop van Fruit

Het mooie fruit dat geteeld wordt door Westeneng’s Koel- en Fruitbedrijf vindt zijn weg naar de handel voor afzet bij het grootwinkelbedrijf in binnen en buitenland. Onder de naam Kromme Rijn Fruit wordt het fruit lokaal afgezet aan de consument. Onder andere op eigen erg bij Plattelandwinkel de Achterdijk.

Interesse in fruit van ons bedrijf?
……………………………………………….

Groot afnemers: Retail en Handelshuizen kunnen bellen naar: Jacob 06-53258861
Bedrijven voor werkfruit en streekpakketten, Consumenten en MKB kunnen bellen naar: Eveline 06-14234974

Kromme Rijn Fruit van Westeneng’s Koel- en Fruitbedrijf uit BUNNIK: dat is fruit waar consumenten, retailers én handel van genieten.