Wat is jullie doel met de fruittuin? Commercieel of maatschappelijk, of een combinatie?

Ons doel is onze passie van fruit te delen met de mensen om ons heen. Veel mensen willen weten en zien waar het fruit vandaag komt, maar hebben het te druk voor een eigen tuin. Daarom kunnen ze in De Fruittuin van Utrecht straks zelf kijken en plukken wanneer het hun uit komt. Want zien groeien doet eten. Vooral bij kinderen geeft je zo een goede beleving mee voor later.

Is dit jullie eigen initiatief of komt het vanuit een andere organisatie?

Eigen initiatief. We hebben nog land braak liggen welke we niet gebruiken. We willen dit inzetten voor de lokale consument. Want we hebben voldoende basis op ons bedrijf voor de Nl en export markt. Dit zijn met name peren.

Wat is de link met Local2Local?

Dit initiatief heef geen link met Local2Local. De plattelandwinkel is wel lid en levert producten.

Wat wordt er anders dan hoe het nu is? Jullie betrekken de omgeving nu ook al bij je product?

We betrekken nu de omgeving bij de winkel en een paar keer per jaar op het bedrijf als evenement zoals de Bloesem Parade, het Kersen Festijn en de Appelplukdagen.We hebben gemerkt dat mensen het heel erg waarderen om iets te kunnen doen op de boerderij. Appels plukken kan slechts twee weken per jaar. Daarom nu de keuze voor aardbeien en bessen. Vrolijk fruit, dat de hele zomer groeit.

Is het jullie doel om al het fruit binnen de regio af te gaan zetten? In hoeverre gebeurt dat nu al?

Alle kersen, appels en pruimen zetten we nu al lokaal af. Peren deels. Alles wat verder in de fruittuin gaat groeien is puur voor de lokale markt en van eigen erf.

Waarom gekozen voor crowdfunding? Hoeveel geld is er nodig?

De banken leggen veel eisen op tafel. Zijn gaan meer voor winst en minder voor passie en ambacht. We hebben in totaal € 150.000 nodig.

Is er samenwerking met andere fruittelers in de regio voor de fruittuin? Zo ja, met wie. Zo nee, waarom niet, zou toch efficiënter kunnen zijn?

Nee past juist heel goed binnen ons bedrijf geeft spreiding en rechtstreekse levering naar de klant. Zo krijgt de klant op een plek een compleet beeld. Lekker dicht bij Fort Vechten en de Landgoederen. Zo kan Utrecht er een dagje uit van maken.

Dit bericht kreeg ik ook deze week binnen: https://uithof.voedselindebuurt.nl Heeft het daar iets mee te maken, of zou dat in de toekomst kunnen?

Daar heeft het niets mee te maken is een ander initiatief. Plattelandwinkel de Achterdijk levert al jaren aan De Uithof Universiteit/faculteiten wekelijks Kromme Rijn Fruit (is ons merk) op verschillende afdelingen.We leveren ook al jaren de Kromme Rijn Krat met vers fruit, seizoens groenten en streekproducten bij mensen thuis in Bunnik, Odijk en Houten. Natuurlijk gaat daar ook een stukje oogst uit De Fruittuin van Utrecht in.

Waaraan kan ik de waardebonnen besteden?

De waardebonnen zijn voor het totale assortiment van Plattelandwinkel de Achterdijk.
Fruit, sap en alle streekproducten en de activiteiten in de zomer, zoals zelfpluk.

Zijn de waardebonnen op naam?

De waardebonnen zijn niet op naam en vrij overdraagbaar.

Tot wanneer zijn de waardebonnen geldig?

Alle bonnen zijn geldig tot 31 december 2020