Kalkoen van de Boer

Kerst Kalkoen van De BOER

Trakteer u gasten met kerst op een ware traditie. Een mooie, eerlijke Kerst Kalkoen rechstrteeks van de boer. Onze kalkoenen zijn met liefde en aandacht grootgebracht. De kalkoenen worden voor kerst schoongemaakt geleverd. Wij zorgen dat de kalkoen gekoeld blijft. We vriezen niets in, dat komt de smaak en de kwaliteit van het vlees ten goede. Het enige wat u hoeft te doen is een lekker recept uit kiezen en de kalkoen klaar maken. Succes verzekerd!

Bestel direct uw kerst kalkoen

Ophaaldag 2024!

Maandag 23 december 10.30 – 16.00 uur én dinsdag 24 december 8.30 – 14.00 uur. De winkel is die dagen ook open en helemaal in kerstsfeer.
De kalkoenen zijn super vers en mits gekoeld bewaard tot en met 27 december houdbaar. Mocht u vragen of opmerkingen hebben over het ophalen stuur dan een email naar info@krommrijnfruit.nl

Ophaaltijden 2024

Maandag 23 december
10.30 tot 16.00 uur

Dinsdag 24 december
8.30 tot 14.00 uur

Onze winkel is beide dagen open!!

Waarom een kerstkalkoen van de boer?

  • Bourgondisch, veelzijdig en smaakvol kalkoenvlees
  • Passie en liefde voor kalkoen
  • Respectvol voor dier en omgeving
  • Ruime binnen en buiten-verblijven
  • Eten uit de kruidenwei
  • Mals en eerlijk vlees
  • TRADITIE op tafel
  • Iedereen kan dit maken

Wat eten we met Kerst?

Een hele (gevulde) kalkoen met Kerst. Kan het traditioneler? Een kalkoen van de boer is heel geschikt voor een diner waarbij veel personen aan tafel mee eten. Dus zeker een aanrader voor het kerstdiner. En het staat nog eens spectaculair op een mooi versierde tafel.

Er zijn heel veel verschillende recepten te vinden op internet. Een uitdaging? Dat valt wel mee. Het is ook een gerecht dat (haast) niet kan mislukken. En dat maakt kalkoen nog geschikter voor de feestdagen die toch al vrij druk kunnen zijn. Het is een kwestie van voorbereiden. Dus ga aan de slag want de dagen richting kerst tikken door:

Bestel tijdig je Kerstkalkoen
Over hoeveel dagen is het Kerst
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec

Kalkoen met Kerst

Onze kalkoenen zijn met liefde en aandacht groot gebracht. Direct van de boer zonder tussenschakels. Deze zwarte kalkoenen hebben een goed leven gehad met kruidenrijk gras en lekker eten. Je bestelt bij ons je kalkoen en bij ophalen betaal je het daadwerkelijke gewicht.

BESTEL DIRECT

Hoe werkt het?

U bestelt uw kerst kalkoen bij Plattelandwinkel de Achterdijk via de webshop. U kiest het gewenste gewicht en de dag van afhalen.
Het kan al vanaf 4 kilo tot ongeveer 10 kilo. De prijs is € 12,95 per kilo. U betaald bij bestellen al vast € 15,- aan. Wanneer u de kalkoen komt ophalen dan weten we het exacte gewicht en wordt de totaalprijs betaald. De aanbetaling wordt hiermee verrekend.

Veel gestelde vragen

Hoeveel kilo heb ik nodig?

Deze vraag krijgen we heel vaak. Het hangt een beetje af van de hoeveelheid gangen en gerechten je eet. Gemiddeld kan je het volgende aanhouden:

een kalkoen tussen de 4-5 kilo is voor 4 tot 6 personen
een kalkoen tussen de 5-6 kilo is voor 5 tot 8 personen
een kalkoen tussen de 6-7 kilo is voor 6 tot 10 personen
grotere kalkoenen voor grotere groepen

Past de kalkoen in de oven?

Alle kalkoenen tot 6 kilo passen in elke oven.
Vanaf 6 kilo heb je een grote oven nodig.
Wist je dat je kalkoenen ook  op de BBQ of green egg klaar kan maken?!

Ik heb iets over, wat kan ik er mee.

Als je kalkoen overhoud is dat geen probleem. Je kan van de restjes ragout maken. Of bijvoorbeeld een lekkere snadwich. Het vlees kan je ook invriezen. Onze kalkoenen zijn namelijk vers en nog nooit bevroren geweest. Ook gaar vlees kan je het vlees invriezen en een paar weken later lekker eten.

Mijn kerstfeest is gaat niet door, wat nu?

Dat is heel vervelend voor u. Dit kunt u aan ons doorgeven. Tot en met 19 december is de bestelling te annuleren.
Wij kunnen de aanbetaling minus de kosten (€15,- – € 1,- = €14,-) dan aan uw teruggeven.
Annuleert u na 19 december dan is restitutie helaas niet mogelijk.

Liefde en Passie voor de Kalkoen

Rondscharrelen in kruidenwei.
Rustig opgroeien bij de boer.
Liefde voor de dieren staat centraal.

Dit hebben we nu op voorraad!

Ophalen via de Kerst / Kalkoen Drive-Inn

  • Als u aankomt bij ons adres volgt u de bordjes”Bestelling Afhalen” en “Kerst / Kalkoen Drive Inn”.
  • Dan komt u bij het aanmeld punt.
    • U geeft dan uw bestelnummer door (4 cijfers op uw bestelbevestiging)
    • U betaalt het resterende bedrag contant of per pin
  • Dan rijdt u door naar het inlaad punt. Wij zetten uw complete bestelling in uw auto.
  • Wil u nog even shoppen in de geheel vernieuwde Plattelandwinkel dan kan dat, u parkeert uw auto op de aangewezen plekken.

Het Adres: Achterdijk 25, 3981 HA Bunnik

U kunt vanuit de webshop producten bij bestellen. Dit haalt u tegelijkertijd met de kalkoen op. Wij zetten dit ook bij u in de auto.

Kerst Drive Inn

Bestel vooraf.
Makkelijk ophalen.
Bezoek de Plattelandwinkel.

Gebraden kalkoen

Voor de vulling
– 500 gr. gemengd rundergehakt
– olijfolie
– 2 uien, gepeld en fijn gesnipperd
– zeezout
– ½ theelepel nootmuskaat
– 1 theelepel fijngehakte kruiden
– 1 handvol (ruim) met broodkruimels

Zet de oven op de hoogste temperatuur en begin dan met de vulling van de kalkoen.
Doe 2 grote scheuten met olijfolie in de pan en bak de fijngesneden ui op medium hitte voor ongeveer 10 minuten (of tot deze zacht zijn geworden), strooi zout en peper, de gemalen nootmuskaat en de fijngehakte kruiden erbij en bak het geheel nog voor 2 minuten.  Haal de pan van het vuur en doe de inhoud in een grote kom om dit af te laten koelen.
Als het geheel afgekoeld is, doe je het gemengde gehakt en de broodkruimels erbij en kneed je het tot een grote bal. Dek het geheel af en zet koel weg tot je de kalkoen gaat vullen.

Vul de kalkoen nu als volgt.
Trek de huid aan de nekzijde van de kalkoen naar achteren totdat je een opening kan zien en vul deze. (let op, dat je het niet te veel vult want dit vertraagt de braadtijd). Eenmaal gevuld, vouw je de huid terug en duw het onder de kalkoen zodat het er weer mooi uitziet.

Draai nu de kalkoen weer om zodat hij op zijn buik ligt en vul via de achterzijde de kalkoen ook en duw hier twee kwarten sinaasappel en wat takjes rozemarijn in om het af te sluiten.

Lardeer spek of ander spek
Bedek hiermee de kalkoen. Zodat de kalkoen niet uitdroogt. En bedruip elk half uur de kalkoen met de jus uit de braadslede.

Pak een braadslede die groot genoeg is voor de kalkoen en leg de grof gehakte groente op de bodem. Leg nu de kalkoen hier boven op, leg er de laatste twee kwarten sinaasappel bij en dek de hele braadslee af met aluminium folie.
Zet de kalkoen in de oven en draai de oventemperatuur terug naar 180°C.

De bereidingstijd is ongeveer 1/2 – 3/4  uur per kilo. Kern temperatuur moet 75 graden zijn.

Eerlijk vlees met Kerst

Respect voor dier en omgeving.
Ruimte binnen en buiten bij de boer.
Transparante voedselketen.

Kalkoen met Kerst

Onze kalkoenen zijn met liefde en aandacht groot gebracht. Direct van de boer zonder tussenschakels. Deze zwarte kalkoenen hebben een goed leven gehad met kruidenrijk gras en lekker eten.

BESTEL DIRECT

De Lekkerste gebraden Kalkoen

Eén van de vele recepten die er zijn om een perfecte Kerst Kalkoen te bereiden.

De foto en het recept zijn afkomstig van Smulweb.

RECEPT

Gebraden kalkoen

Voor de vulling
– 500 gr. gemengd rundergehakt
– olijfolie
– 2 uien, gepeld en fijn gesnipperd
– zeezout
– ½ theelepel nootmuskaat
– 1 theelepel fijngehakte kruiden
– 1 handvol (ruim) met broodkruimels

Zet de oven op de hoogste temperatuur en begin dan met de vulling van de kalkoen.
Doe 2 grote scheuten met olijfolie in de pan en bak de fijngesneden ui op medium hitte voor ongeveer 10 minuten (of tot deze zacht zijn geworden), strooi zout en peper, de gemalen nootmuskaat en de fijngehakte kruiden erbij en bak het geheel nog voor 2 minuten.  Haal de pan van het vuur en doe de inhoud in een grote kom om dit af te laten koelen.
Als het geheel afgekoeld is, doe je het gemengde gehakt en de broodkruimels erbij en kneed je het tot een grote bal. Dek het geheel af en zet koel weg tot je de kalkoen gaat vullen.

Vul de kalkoen nu als volgt.
Trek de huid aan de nekzijde van de kalkoen naar achteren totdat je een opening kan zien en vul deze. (let op, dat je het niet te veel vult want dit vertraagt de braadtijd). Eenmaal gevuld, vouw je de huid terug en duw het onder de kalkoen zodat het er weer mooi uitziet.

Draai nu de kalkoen weer om zodat hij op zijn buik ligt en vul via de achterzijde de kalkoen ook en duw hier twee kwarten sinaasappel en wat takjes rozemarijn in om het af te sluiten.

Lardeer spek of ander spek
Bedek hiermee de kalkoen. Zodat de kalkoen niet uitdroogt. En bedruip elk half uur de kalkoen met de jus uit de braadslede.

Pak een braadslede die groot genoeg is voor de kalkoen en leg de grof gehakte groente op de bodem. Leg nu de kalkoen hier boven op, leg er de laatste twee kwarten sinaasappel bij en dek de hele braadslee af met aluminium folie.
Zet de kalkoen in de oven en draai de oventemperatuur terug naar 180°C.

De bereidingstijd is ongeveer 1/2 – 3/4  uur per kilo. Kern temperatuur moet 75 graden zijn.

Kalkoen rolade

Alles is al klaar, u hoeft de rollade alleen nog circa 45 minuten in de oven te doen op 160 graden. Als de kerntemperatuur 70 gaden is dan is de rollade klaar. De Rollade is kalkoen filet gevuld met kalkoen gehakt met stroganoff gekruid vrij van E-nummers, kleur- en smaakversterkers.  Omwikkeld met spek van het Livar varken (Limburgs Kloostervarken). Afgemarineerd met een zachte kruiden olie. De olie bevat verschillende specerijen en is vrij van E-nummers.

Het gewicht van de rollade is gemiddeld 650 gram. En is geschikt voor circa 4 à 5 personen. De prijs per rollade is €16,95